Olej kokosowy NIERAFINOWANY 

Olej kokosowy EXTRA VIRGIN to naturalny organiczny tłuszcz kokosowy, który powstaje w procesie tłoczenia miąższu orzecha kokosowego. Olej kokosowy BANABAN to olej nierafinowany, tzn. że do jego produkcji nie zostały użyte żadne środki chemiczne, wybielacze itd. Każde opakowanie nierafinowanego oleju kokosowego jest opatrzone znaczkiem, który informuje, że do jego produkcji nie został użyty heksan.

JAK POWSTAJE OLEJ Z KOKOSA?

Orzechy kokosowe są zbierane o wschodzie słońca, następnie w ciągu zaledwie kilku godzin z miąższu kokosa jest wytłaczny olej. Olej kokosowy BANABAN jest tłoczony na zimno, w temperaturze nie przekraczającej 40 stopni Celsjusza.

Więcej informacji o procesie powstawania oleju kokosowego i dlaczego jest on wysokiej jakości produktem, której nie jest w stanie dorównać olej wytłaczany w Polsce, możecie znaleźć tutaj.

JAKIE ZASTOSOWANIE MA OLEJ KOKOSOWY SPOŻYWCZY?

Olej kokosowy BANABAN jest rewelacyjnym dodatkiem do dań kuchni azjatyckiej, także do ciast i deserów. Olej kokosowy jest idealny do smażenia, gdyż w porównaniu z innymi olejami ma wysoki punkt dymienia - 177 stopni Celsjusza. Może być także spożywany na surowo lub jako tłuszcz do smarowania pieczywa.

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Suma

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki